Overstappen op AccountView vanuit Exact

Overstappen op AccountView vanuit Exact

Een toenemend aantal bedrijven en organisaties die met Exact werken, willen de voordelen van AccountView Windows ervaren. Met de in AccountView ingebouwde optie voor pakketconversie, kunnen alle administratiegegevens uit vrijwel alle gangbare Exact versies worden geconverteerd. Omdat deze conversiemogelijkheden standaard aanwezig zijn in de AccountView software bent u bijvoorbeeld als accountant of administrateur in staat om zelfstandig Exact administraties te converteren naar AccountView.

De volgende Exact-versies worden vanuit AccountView ondersteund:

Exact voor DOS, versie 7.x (de meest gebruikte Exact-versie. Deze werkt op basis van een Exact-specifieke bestandsstructuur genaamd ‘EFS’. Bestanden van oudere versies (zoals 6.x) kunnen ook worden ingelezen. De conversie dekt Exact Compact en Exact Globe voor DOS.)

Exact voor Windows, versie 3.x (de 16-bits Windows-versie op basis van een Btrieve-database. De conversie dekt ook Exact Compact voor Windows.)

Exact Globe 2000/2003 (de conversie bestrijkt de standaardfuncionaliteit; stamgegevens en mutaties voor alle veel gebruikte onderdelen.)

Er zijn een viertal conversie-opties beschikbaar:

1. Standaard conversie: stamgegevens en saldi, uitgesplitst naar openstaande posten.
2. Accountants conversie: kolommenbalans (stamgegevens en saldi).
3. Proef conversie: alleen stamgegevens worden geconverteerd.
4. Uitgebreide conversie: naast stamgegevens ook uitgebreide conversies en mutaties (financiĆ«le historie). Conversie van financiĆ«le historie is beschikbaar om informatie vanuit AccountView te kunnen opvragen. Het is echter niet strikt noodzakelijk. Het converteren van ‘eindstanden’ van grootboekrekeningen is veelal voldoende. Gegevens van voor de conversiedatum kunnen nog steeds opgezocht worden in Exact.

Voor meer specifieke informatie omtrent het overstappen op AccountView vanuit Exact, kunt u contact met ons opnemen.